Guvernul Republicii Moldova
A A A

Încă o grădiniţă din Republica Moldova, renovată cu suportul Guvernului de la Bucureşti

 

România susţine în continuare dezvoltarea sistemului de educaţie din Republica Moldova. Un nou proiect de succes a fost finalizat, iar copiii din satul Răspopeni, raionul Şoldăneşti, pot merge din nou la grădiniţă, după ce clădirea a fost renovată. S-a investit nu mai puţin de un milion de lei pentru modernizare. Jumătate de sumă a fost donată de Guvernul de la Bucureşti, iar cealaltă jumătate a fost oferită de autorităţile locale.

 

Grădiniţa din Răspopeni şi-a reluat activitatea după o pauză de un an. Clădirea a fost în reparaţii şi a fost schimbat acoperişul, a fost renovată faţada. In plus, s-a construit un bloc sanitar nou.

 

ECATERINA BULIMAGĂ, director grădiniţă: „După cum am zis, grădiniţa a devenit mult mai atractivă, mai confortabilă, au mai mult spaţiu. Sigur, ei şi până acum s-au simţit bine pentru că noi ne-am străduit să le creăm un climat pozitiv, dar acuma desigur şi mai bine.

 

Grădiniţa din localitatea Răspopeni, este frecventată de 60 de copii. Aceştia au avut astăzi motiv de sărbătoare după ce instituţia a fost modernizată şi şi-a reluat activitatea. Pentru renovarea grădiniţei s-au investit un milion de lei, iar jumătate din sumă a fost donată de poporul român.

 

NICOLAE GONŢA, primarul satului Răspopeni: „Acoperişul cu faţada ni-a costat 486 de mii de lei. Şi încă jumătate de milion de lei oferiţi de România. A fost construit subsolul, a fost construită anexa, pe carcasă de beton, pe metal, căci noi suntem într-o zonă seismică, unde era necesitatea de a face o construcţie durabilă.”

 

IURIE CHIORESCU, director, Fondul de Investiţii Sociale din Moldova: „Am dotat grădiniţa cu blocuri sanitare, renovare exterioară, prin care peste 50 de copii vor beneficia de acest lucru. Şi ne bucurăm enorm pentru contribuţia fără precedent din partea României pentru copii din Republica Moldova.”

 

Excelenţa Sa DANIEL IONIŢĂ, ambasadorul României în Republica Moldova: „Copii reprezintă cea mai valoroasă resursă a unei naţiuni, iar educaţia este esenţială, pentru că doar prin educaţie reuşeşti să şlefuieşti spre binele această resursă umană valoroasă. Domeniul educaţional a fost unul de excelenţă, în care Guvernul României dea lungul timpului a avut o contribuţie importantă.”

 

Din 2014 şi până acum, Guvernul României a oferit Republicii Moldova aproape 30 de milioane de euro pentru renovarea a peste 1100 de grădiniţe.

 

Sursa: http://m.tvrmoldova.md/social/inca-o-gradinita-din-republica-moldova-renovata-cu-suportul-guvernului-de-la-bucuresti/

 

 

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda