Guvernul Republicii Moldova
A A A

Liceul Teoretic „Alexandr Pușkin” din municipiul Ungheni a fost renovat

Liceul Teoretic „Alexandr Pușkin” din municipiul Ungheni a fost renovat în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”(PRIM), finanțat de Banca Mondială. Lucrările de reconstrucție au fost gestionate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) și implementate de Instituția Publică „Fondul de Investiții Sociale din Moldova”(FISM). Renovarea școlilor de circumscripție se înscrie în componenta PRIM privind consolidarea educației și vine să sprijine eforturile MECC de îmbunătățire a condițiilor de învățare în școlile din țară.

 

Igor Șarov, ministrul Educației, Culturii și Cercetării:

 

„Renovarea instituțiilor de învățământ general din Republica Moldova este o componentă valoroasă a proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, realizată cu sprijinul financiar al Băncii Mondiale. Școlile de circumscripție incluse în proiect sunt reconstruite, dotate și amenajate din sursele financiare alocate în cadrul Proiectului. Liceul Teoretic „Alexandr Pușkin” din municipiul Ungheni a trecut printr-un amplu proces de renovare, instituției fiindu-i alocate și mijloace financiare, în valoare de 5 milioane 500 de mii de lei, pentru achiziționarea echipamentului, mobilierului, tehnicii IT. Prin reconstrucție, dotare și modernizare asigurăm viabilitatea și continuitatea procesului educațional în Republica Moldova, un sprijin temeinic în promovarea și implementarea politicilor în domeniul Educației”.

 

Iurie Chiorescu, director al Instituției Publice „Fondul de Investiții Sociale din Moldova”:

 

„Lucrările de renovare a Liceului Teoretic „Alexandr Puşkin” din mun. Ungheni s-au finisat în luna august anul trecut. La moment obiectivul se află la etapa de recepţie finală. În cadrul proiectului au fost executate diferite tipuri de lucrări civile care au contribuit la modernizarea liceului şi crearea condiţiilor de calitate de studii pentru elevi şi profesori. În special, s-a construit acoperişul şarpant, s-au schimbat ferestrele și ușile exterioare, în blocul A s-a efectuat un complex întreg de lucrări pe interior: sistemul de încălzire, reţele interioare de apeduct şi canalizare, reţele şi echipament electric, tencuire pereţi, tavane, pardosele. Blocul B a fost renovat pe exterior: faţada, soclu, pereu. Costul lucrărilor civile constituie 12 228 070 lei”, a menționat Iurie Chiorescu, director al IP „Fondul de Investiții Sociale din Moldova”.

 

Sub-proiectul este finanțat în baza Legii nr. 129 din 07 iulie 2017 privind ratificarea Amendamentului nr.2 la Acordul de Finanţare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare (Banca Mondială), în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, gestionat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și implementat de IP „Fondul de Investiții Sociale din Moldova”.

 

Potrivit datelor FISM, până la începerea noului an de studii, vor fi renovate alte șase școli de circumscripție. Investițiile pentru fiecare școală însumează circa 700 de mii de dolari americani.

 

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda