Guvernul Republicii Moldova
A A A

Vizita de lucru la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Comrat, UTAG

 

Implementarea subproiectului „Lucrări de construcție a blocului de studii la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Comrat, UTAG” finanțat în cadrul Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României, asigurarea contribuției comunității la implementarea subproiectului, termenul de demarare a lucrărilor de construcție a noului bloc de studii, acestea și alte subiecte au fost abordate în cadrul vizitei de lucru desfășurate la data de 19 mai curent de către Iurie Chiorescu, directorul IP ”Fondul de Investiții Sociale din Moldova” și Igor Șarov, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Comrat.

 

La întrunire au participat Bașcanul UTAG, Irina Vlah, vicepreședintele Comitetului executiv pe probleme sociale, Olesea Tanasoglo, primarul mun. Comrat, Serghei Anastasov, directorul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Comrat, Svetlana Stoianov, cadre didactice ș.a.

 

„Asigurarea accesului tuturor elevilor la studii de calitate reprezintă un deziderat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și doar prin consolidarea eforturilor comune vom reuși să valorificăm ajutorul nerambursabil oferit de România. Cele 5,6 milioane de lei, care urmau să fie achitate din bugetul autonomiei, vor fi acoperite din contul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, iar pentru a nu tergiversa demararea lucrărilor de construcție, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va transmite neîntârziat către IP FISM o scrisoare de garanție privind asigurarea acoperirii contribuției autorității publice locale, pentru ca lucrările de construcție să înceapă imediat.”, a afirmat Igor Șarov, ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

 

Menționăm că construcția blocului de studii va fi posibilă grație sub-proiectului „Lucrări de construcție a blocului de studii la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Comrat, UTAG”, finanțat în cadrul Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României, conform Hotărârilor Guvernului Republicii Moldova nr. 436/2014 și nr. 487/2019.

 

La data de 23 aprilie 2020 în cadrul sub-proiectului "Lucrări de construcție a blocului de studii la Liceul Teoretic "Mihai Eminescu”” din mun. Comrat, UTAG a fost semnat Acordul de Grant nr. IFB-F-11739-RO între Instituția Publică ”Fondul de Investiții Sociale din Moldova” și beneficiarii sub-proiectului - primăria mun. Comrat, în persoana primarului dl Serghei Anastasov şi Agenţia de Implementare a sub-proiectului reprezentată de dna Svetlana Stoianov, directorul liceului.

 

Costul lucrărilor civile constituie 20 051 381, 08 lei și include lucrările de construcție a unui bloc nou de studii care va contribui la mărirea accesului copiilor din regiune la studii în limba română.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda