Guvernul Republicii Moldova
A A A

Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova

FISM grant RO

În baza ORDINULUI nr. 913 din 10 aprilie 2014, emis de Ministerul Afacerilor Externe al României, privind publicarea Programului de cooperare pe anul 2014, încheiat prin schimb de scrisori, semnate la Bucureşti şi la Chişinău la 9 aprilie 2014, în baza articolului 1 paragraful 2 al Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, referitor la implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Bucureşti la 27 aprilie 2010, a fost aprobată spre finanţare o listă de proiecte pentru instituţiile preşcolare din Republica Moldova.

 

În conformitate cu Hotărîrea Guvernului nr.436 din 10.06.2014 privind implementarea Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova, beneficiari ai acestui Program sînt 797 de instituții preșcolare.

 

În baza aceleiași hotărâri de Guvern, Fondul de Investiții Sociale din Moldova (FISM) este desemnat drept entitatea responsabilă de pregătirea, implementarea, asigurarea vizibilității şi raportarea Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru instituţiile preşcolare din Republica Moldova, în valoare totală de 20 000 000 Euro.

 

În vederea implementării Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru instituţiile preşcolare din Republica Moldova, în valoare totală de 20 000 000 Euro, angajații FISM au acordat suport tehnic la evaluarea lucrărilor civile necesare în cele 774  de instituții preșcolare și elaborarea devizelor de cheltuieli pentru 639 obiecte.

 

Pentru a asigura buna desfășurare a licitațiilor de către autoritățile publice locale, au fost instruite peste 1300 de persoane în domeniul organizării și desfășurării unei licitații în conformitate cu regulile și procedurile de procurări stipulate în Manualul Operațional FISM. Ca rezultat al acestor instruiri, au fost desfășurate în total 362 de licitații, din care 328 de licitații validate și aprobate de către Comitetul de evaluare FISM.

 

Detalii referitor la realizarea Programului sunt reflectate în rapoartele de progres.

 

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda