Guvernul Republicii Moldova
A A A

Elevii și cadrele didactice din Liceul Teoretic "Petru Rareș" din mun. Soroca se vor bucura de condiții de calitate în noul an de studii

 

Echipa Instituției Publice "Fondul de Investiții Sociale din Moldova" a participat la recepția la terminarea lucrărilor a subproiectului ”Lucrări civile la Liceul Teoretic "Petru Rareș" din mun. Soroca” finanțat în cadrul Componentei A.2 a Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” de Banca Mondială, gestionat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și implementat cu asistența tehnică a IP ”Fondul de Investiții Sociale din Moldova”.

 

La eveniment a participat membrii comisiei de recepție, reprezentanții Consiliului Raional Soroca, Agenției de Implementare a subproiectului, companiei de construcții și IP ”Fondul de Investiții Sociale din Moldova”.

 

Realizarea acestui proiect a contribuit la crearea condițiilor mai bune de studiu pentru circa 1 000 de elevi și 74 cadre didactice și personal auxiliar din liceu.

 

Din bugetul Proiectului în sumă de peste 14 mln lei au fost executate următoarele tipuri de lucrări: construcția acoperişului şarpant, schimbarea articolelor de tîmplărie, termoizolarea fațadei, lucrări pe interior și exterior, schimbarea reţelelor interioare de apeduct și canalizare, reţelelor şi echipamentul electric interior, sistemul de ventilare, semnalizarea de pază şi incendiu, reţele de tensiune joasă. 

 

Lucrările au fost executate de compania FPC ”Agentinter” S.R.L.

 

Perioada contractului: 31/01/2020 - 31/08/2021

 

Notă: 

 

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este un împrumut investițional specific, acordat de Banca Mondială, implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022, care sprijină Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea activităților ce vor consolida calitatea educației şi vor duce spre un sector al educației mai eficient.

 

În total, în cadrul Componentei A.2 a Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” finanțat de Banca Mondială și gestionat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, prin intermediul IP ”Fondul de Investiții Sociale din Moldova” urmează a fi renovate 17 instituţii de învăţământ de circumscripţie. În prezent IP FISM monitorizează desfășurarea lucrărilor de renovare executate în 5 instituții de învățământ beneficiare de investiții, care vor fi recepționate până la începerea unui nou an de studii.

 

Lista instituțiilor de învățământ beneficiare:

 

1. LT “M. Eminescu” din or. Cimișlia

2. LT “A. Pușkin” din or. Ungheni

3. LT “I. L. Caragiale” din or. Orhei

4. LT “V. Coroban” or. Glodeni

5. Gimnaziul “M. Eminescu” or. Telenești

6. LT “M. Eminescu” din or. Anenii Noi

7. LT “M. Eminescu” din or. Strășeni

8. LT “A. Agapie” din s. Pepeni, Sîngerei

9. LT “A. Doljnenco” din or. Vulcănești

10. LT “A. Vartic” din or.Ialoveni

11. LT “P.Rareș” din or.Soroca

12. LT “S. Holban” din s. Cărpineni, Hîncești

13. LT “V. Alecsandri” din s.Colibaș, Cahul

14. LT “Ștefan Vodă” din or.Ștefan Vodă

15. LT “Alexandru cel Bun” din or.Rezina

16. LT „Ion Pelivan” din s. Răzeni, Ialoveni

17. LT „Alecu Russo” din s. Cojușna, Strășeni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda